TEDEN OTROKA (1. 10. – 5. 10.)

 

V tednu otroka smo se v ponedeljek posladkali s pečenimi jabolki. Najprej smo pripravili nadev iz orehov, meda, smetane in cimeta. Vsak učenec je svojo jabolko izdolbel s posebnim nožičkom, jo napolnil z nadevom in položil na pladenj. Gospo kuharico smo prosili, da je jabolka dala v pečico in jih pekla približno 40 minut. Pečena smo obogatili še s stepeno sladko smetano in potem….smo jih pojedli.

V torek smo ustvarjali žive slike s kredami. Žive pa zato, ker smo na asfaltno podlago narisali risbo tako, da smo se vanjo aktivno vključili in postali del umetnije.  Ob ustvarjanju smo zelo uživali, saj je bilo potrebno sproti preizkušati, kako se prilegamo v sliko. Malce težav smo imeli s fotografiranjem, ker nam je sonce s sencami risalo neželjene detajle. Kljub temu je nastalo nekaj dobrih slik.

V sredo smo imeli naš prvi športni dan, in sicer športne igre, ki so bile jesensko obarvane. Učenci so se preizkusili v hitrosti in spretnostih pri prenašanju jabolka, storžev, prelaganju krompirja, zapenjanju gumbov na srajci in odlaganju jajca. Izvedli smo tudi šolski turnir v igri Med dvema ognjema.

V petek je bil dan za kino. Učenci so prinesli kokice, prvošolci so preuredili razred v kinodvorano ter razdelili vstopnice vsem šolarjem. Nestrpno smo pričakovali trenutek, da se film začne. Med ogledom Bigfoota smo slišali hrustljanje, smeh in tudi kakšna solzica je pritekla. Na srečo se je film srečno končal.

Prav tako smo preizkusili  preprost recept za sladko presenečenje. Med dva polkrožna piškota smo položili sloj banane, sladko kroglico napičili na leseno palčko, oblili s temno  čokolado in okrasili z barvnimi mrvicami in okraski. Prišli, naredili in pojedli! Mljask!